Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
75 dkg tehéntúró, 50 dkg magozott meggy, 5 dkg mazsola, 5 dkg édes keksz megreszelve, 60 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, porcukor, tejföl, 4 tojás, reszelt citromhéj, sütőrum |
A lisztet, vajat 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és megszórjuk a reszelt keksszel. Az áttört túrót 1 nyers tojással, a mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-30 dkg porcukorral és 1-2 evőkanál rummal összekeverjük, és egyenletesen elterítjük a tepsiben a tésztán. A kimagozott meggyet kicsit kinyomkodjuk, és szétterítjük a túrón. Ezután ráterítjük a másik tésztalapot, megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesnél picit melegebb sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk. A túrót kicsit jobban cukrozzuk meg, hogy a gyümölcs fanyar ízét tompítsa. Fantasztikus a friss meggy és a túró együttese! Konzervvel, befőttel szinte nem is érdemes próbálkozni. Ribizlivel sem lehet utolsó... Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|