recept: Becskei túrós pite, Kifőzde
Becskei túrós pite
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

75 dkg tehéntúró,
50 dkg magozott meggy,
5 dkg mazsola,
5 dkg édes keksz megreszelve,
60 dkg rétesliszt,
25 dkg vaj,
porcukor, tejföl, 4 tojás, reszelt citromhéj, sütőrum




A lisztet, vajat 4 ek. porcukorral, 2 ek. tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két tepsi méretű lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, és megszórjuk a reszelt keksszel.
Az áttört túrót 1 nyers tojással, a mazsolával, egy citrom reszelt héjával, ízlés szerint kb. 25-30 dkg porcukorral és 1-2 evőkanál rummal összekeverjük, és egyenletesen elterítjük a tepsiben a tésztán.
A kimagozott meggyet kicsit kinyomkodjuk, és szétterítjük a túrón. Ezután ráterítjük a másik tésztalapot, megszurkáljuk, megkenjük tojással, és közepesnél picit melegebb sütőben aranybarnára sütjük.
Ha kész, a tetejét vaníliás porcukorral beszórjuk.
A túrót kicsit jobban cukrozzuk meg, hogy a gyümölcs fanyar ízét tompítsa. Fantasztikus a friss meggy és a túró együttese! Konzervvel, befőttel szinte nem is érdemes próbálkozni. Ribizlivel sem lehet utolsó...

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: túrós pite

Forrás: A túrós pite volt az alap.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.05.31. Utoljára frissítve: 2009.05.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:28:39 - 2.25)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez